Hoe zet je video ideeën om in content?

Concrete adviezen hoe je een ideeën omzet in video content.

VIDEO MARKETINGKORTE VIDEO

2/21/20242 min lezen

Ideeën zijn vaak snel gevonden. Hoe zet je ze nu om in daadwerkelijke content?

Dit en meer vind je ook in mijn ebook "Hoe maak je je bedrijf zichtbaar op de TikTok app"

Werken met content thema's

De soort content die je kunt maken voor je bedrijf kun je verdelen in de volgende content thema's: Leerzaam, Inspiratie, Informatief, Amusement en informatie overbrengen met amusement. Dit geeft je meer structuur in de soort content die je maakt en houd het simpel. Kies een of twee thema's en maak daarbinnen al je content. Zet vervolgens in op welke pijnpunten je klanten hebben of juist welke oplossing ze zoeken.

Niet het wiel opnieuw uitvinden

Verzamel voorbeelden van video's die je wilt namaken in je eigen stijl. Je hoeft niet alles opnieuw te bedenken. Zoek de beste video's in je branche op en kijk of je er een in jouw stijl kan namaken. Je kunt ook kijken naar de meest populaire video in het algemeen en dan aanpassen naar je eigen situatie binnen je bedrijf.

Maak een lijstje welke video's je wilt gaan maken

Bedenk het onderwerp van je video's aan de hand van je bovenstaande verzamelde informatie. Het werkt sneller als je van een onderwerp een paar video's achter elkaar maakt. Korte video hoeft tenslotte maximaal 2 minuten te duren en vaak zijn ze nog veel korter.

Met een script of uit de losse pols?

Heel veel mensen vinden het fijner om te werken met een script. Dan weten ze waar ze aan toe zijn. Wat ook goed kan werken, zijn steekwoorden en dan simpelweg opnemen wat je erover weet.

Laatste check voor de opnames

Passen je ideeën en scripts binnen je gekozen thema's en past het bij je doelgroep? Dan ben je klaar om je opnames te maken. Oh nee wacht, maak eerst je lens goed schoon en zorg voor goed licht. Zodra je vaker je content maakt, zul je merken dat je er steeds sneller in wordt en ook steeds sneller relevante ideeën kan omzetten naar content.

Vind je het lastig zelf aan de slag te gaan? Boek dan een sessie "Contentboost in 60 minuten"