Op welke platforms kun je het beste korte video's plaatsen?

Uitleg hoe je het beste je gewenste sociale media platform kan vinden voor korte video's

VIDEO MARKETINGKORTE VIDEO

2/26/20242 min lezen

De korte videoplatforms zijn perfect voor ZZP'ers en MKB'ers die snel en informeler hun boodschap willen overbrengen. Met miljoenen gebruikers wereldwijd, bieden ze een enorme kans om je doelgroep te bereiken.

Veel ondernemers hebben al succes geboekt door hun producten en diensten op deze platforms te promoten. Door de eenvoud van de kanalen en de bereikbare tools kun je boeiende video's maken die klanten aanspreken.

Vind je doelgroep

Mocht je net beginnen als ondernemer als ZZP'er of MKBer, dan kun je nu beginnen met het vinden van je doelgroep door te posten op jouw favoriete kanalen. Creëer video's en plaats deze een maand lang op de door jouw gewenste platforms. Houd vervolgens in je analyse bij welke kanalen het meeste verkeer naar je product of dienst oplevert en indien er conversie is, welk platform dit het beste doet voor jouw bedrijf. Hierbij zou je een frequentie van een video per dag kunnen aanhouden wil je naar een maand relevante resultaten zien.

Ken je je doelgroep al?

Dan kun je op deze manier een betere betrokkenheid bij je merk voor elkaar krijgen. Omdat korte video meer emoties op kan roepen, kan deze voor meer connectie zorgen met je (potentiële) klanten. Meer connectie betekent uiteindelijk ook meer conversie. Test een aantal video concepten uit. Ga verder aan de slag met die concepten die voor jou het makkelijkste werken en het beste presteren om je content regelmatig te verversen. Wil je weten welke video concepten er bestaan? Vind dit en meer in mijn e-book "Hoe maak je je bedrijf zichtbaar op de TikTok app? "

Uitleg over welke generatie welke sociale media gebruikt bronRuigrokUitleg over welke generatie welke sociale media gebruikt bronRuigrok

Welk platform kies je dan?

Indien je doelgroep al bekend is, zou ik daar plaatsen waar ze zijn. Vanaf 25 jaar zijn bewegen mensen zich veel op Facebook, LinkedIn en Instagram. YouTube spreekt in Nederland alle leeftijden aan. Voor de jongeren tot 25 jaar zijn momenteel TikTok, Snapchat en Instagram de plek om hun informatie te krijgen. Het beste tip is om je bestaande klanten te vragen waar ze het meeste naar kijken en vervolgens daar je korte video's te posten. Meer statistieken en handige feiten over hoe je je doelgroep zich online beweegt, vind je via onderzoeksbureaus Ruigrok en Newcom.

Wil je hulp bij het bepalen welk platform het meest geschikt voor jouw ZZP of MKB bedrijf? Maak een afspraak in mijn online agenda.